MAATWERK & KENNIS

Voetbal, de grootste sport in Nederland. En dat kun je spelen op zowel natuur- als op kunstgras. Of op hybride-gras; een combinatie van beiden. Finovi biedt het allemaal aan. Voetbal is emotie en welk gras bij jouw club past is voor een deel een persoonlijke keuze. Natuur- of hybride gras is goedkoper en duurzaam. Het grootste voordeel van kunstgras zijn de vele speeluren die je ermee creëert. Voetbalvelden worden nog steeds volop doorontwikkeld en met onze innovatietak lopen we hierin voorop.

Wij zijn niet gebonden aan één leverancier en hebben veel ervaring én een enorme knowhow in huis. Daarom krijg je van ons het beste, onafhankelijke advies. Passend bij de wensen van je voetbalclub. We bekijken alle mogelijkheden.

En we kijken naar de levensduur, de kosten, het onderhoud en de invulmaterialen. Organisch invulmateriaal zoals kurk of kokos? Misschien non-invul of met zand? Wij hebben alle kennis in huis. En we zorgen na het advies voor een zorgeloze uitvoering van het hele project. Natuurlijk!

KUNSTGRASVELDEN

In het voetbal worden verschillende soorten kunstgrassystemen gebruikt. Met elk zijn voor- en nadelen. Welk systeem het beste bij jouw wedstrijd- of trainingsveld past, bekijken we samen.

Nonfill-systemen

Systeem zonder enige vorm van infill-materialen. Een nieuwe keuze die steeds vaker ook overwogen wordt.

Polymerische infill-systemen*

Dit is een systeem met infill bestaande uit niet-biologisch afbreekbare polymeren, microplastics dus. Het gaat om systemen met SBR, TPE en EPDM.

Biologisch afbreekbare infill-systemen

Systeem met infill bestaande uit biologisch afbreekbare polymeren (polymeer volgens ECHA-definitie), zonder niet-biologisch afbreekbare polymeren. Het gaat hier om gefabriceerde infill die biologische afbreekbaar is.

Natuurlijke infill-systemen

Systeem met infill bestaande uit niet-chemisch gemodificeerde infill van natuurlijk organisch materiaal zonder polymeren of biologisch afbreekbare infill. Denk aan kurk, mais en olijfpitten. Veel keuzes met iedereen een eigen gevolg voor bespeelbaarheid en comfort. Maar altijd een duurzame keuze!

Minerale infill-systemen

Een infill systeem wat bestaat uit een beperkte laag minerale infill. Het zand zorgt voor een goede stabiliteit en grip. Dat draagt bij aan de wendbaarheid van de spelers en als voetballer kun je sneller starten bij een goede grip.

*Microplastics worden verboden vanaf 2031. Finovi helpt daarom veel clubs en gemeentes met de overgang naar alternatieve systemen. Lees er meer over bij duurzaamheid

NATUURGRAS EN HYBRIDE VELDEN

Een voetbalveld van natuurgras kent een heel andere beleving dan een kunstgrasveld. De ene voetballer zweert bij echt gras. De ander vindt een kunstgrasveld fijner. Natuurgras kan een slimme keuze zijn, mits goed onderhouden. Gelukkig verzorgen wij dat bij Finovi ook. Net als hybride velden; een combinatie van natuurlijk gras en kunststof. Elk type veld (natuurlijk, kunstmatig en elke tussenvorm) kent zijn voor- en nadelen. Van bespeelbare uren, besproeiing en verzorging tot aan warmteproductie en aanschaf. Welke keuze voor jouw club de beste is, bekijken we samen.

HEB JE VRAGEN?

Ons team staat altijd voor je klaar! Of je nu advies nodig hebt over ontwerp, realisatie of onderhoud, wij zijn hier om jou te helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Jouw sportvelden zijn onze passie.

Contact