Finovi & duurzaamheid

Finovi maakt zich hard voor duurzame sportvelden. Met hart voor de wereld, de maatschappij en onze medewerkers. Onze blik is op de toekomst gericht, kijkend naar optimale haalbaarheid en rekening houdend met kosten. Wij dragen bij aan verduurzaming van sportparken en hiervoor werken wij bewust samen met de juiste partners.

Hoe wij verduurzamen

Bij de aanleg van onze sportvelden en -parken streven wij naar duurzame resultaten. Een noodzaak voor water zetten wij om naar wateropslag. Hitte neutraliseren wij én zetten wie zelfs om naar energie en verwarming.

We ontwikkelen duurzame oplossingen die verder gaan dan alleen het kunstgras. Qua producten streven wij circulariteit na. Wij bieden een kunstgrasmat dat bestaat uit gerecycled plastic. Vanwege de slimme samenstelling zijn al onze kunstgrasmatten 100% herbruikbaar. Als grondstof voor een nieuwe kunstgrasmat, als bescherming tegen het wassende water of zelfs als picknicktafel. Vrijkomende producten recyclen we zo dicht mogelijk bij de bron en wij werken met ons geëlektrificeerde wagenpark en materieel.

Als organisatie hebben wij BREEAM hoog in het vaandel. Dit is ’s werelds oudste en meest-gebruikte methode voor het classificeren van duurzame gebouwen. Ons kantoor is energieneutraal en de zonnepanelen op ons kantoor en opslagplaatsen voeden ons wagenpark.

Normec NCK - VCA & ISO certificering

 

Hoe wij helpen te verduurzamen

Behalve onze eigen activiteiten zetten wij ons ook actief in voor de branchevereniging. Daarnaast is onze expertise en kennis een toegevoegde waarde voor diverse kennisplatforms en forums.

Ook lokaal maken wij ons hard voor milieuvriendelijke initiatieven voor onze medewerkers én de lokale maatschappij.

BSNC | Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek – Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek

Duurzaamheid is innovatie

Innovaties maken milieu, mens en economie samen beter. De innovaties van Finovi zetten daarbij zowel de sport als het milieu centraal. Een gezonde toekomst is tenslotte in het belang van ons allemaal. Kortom, Finovi staat voor innovatie & duurzaamheid.

CO2-prestatieladder

LATEN WE KENNISMAKEN

Ons team staat altijd klaar. Of het nu over advies, ontwerp, realisatie of onderhoud gaat, wij zijn hier om u te helpen. Neem gerust contact op voor meer informatie. Jouw duurzame sportvelden zijn onze passie.

Contact opnemen