Kunstgrasvelden voorzien van een Slimme klimaatoplossing met waterbergende kratjes

Waterbeheer onder sportvelden

De toename in verstedelijking, ruimtetekort en hittestress zorgen voor uitdagingen het ontwerpen van sportvelden. Sportvelden dienen steeds meer als onderdeel van de oplossing van klimaatbestendige steden. Waterbeheer en -berging zijn onderwerpen die hierbij centraal staan. Hoe gaan we om met piekbuien? Hoe zorgen we voor een goede infiltratie? En hoe kunnen we het opgevangen water inzetten?

 

waterbergende kratten

HOE WERKEN WATERBERGENDE KRATJES?

Het oppervlakte van een sportveld gebruiken we als een grote waterbuffer. De waterbergende kratjes kunnen worden ingezet voor het opvangen, opslaan en hergebruiken van regenwater. Hierdoor worden sportvelden alsmede een multifunctionele onderbouw voor de sportvelden.

Het kratjes systeem is licht van gewicht en bestaat uit 96% uit lege ruimte voor het opvangen en opslaan van water. Stilstaand water na regenbuien en piekbuien wordt voorkomen en het gebruik van een Blue Lay Foam zorgt voor een verkoelende werking door de capillaire werking. Een innovatieve en duurzame oplossing voor jou sportvelden!

Meer informatie over dit systeem
Waterbergende kratjes

WATERBERGENDE KRATJES BIJ HKC HAARLEM EN CKV RAPID

Laten we kennismaken

Ons team staat altijd klaar. Of het nu over advies, ontwerp, realisatie of onderhoud gaat, wij zijn hier om u te helpen. Neem gerust contact op voor meer informatie. Jouw duurzame sportvelden zijn onze passie.

Neem contact op