0
+
Cornervlaggen geplaatst
0
+
Wedstrijden mogelijk gemaakt
0
+
voetbalvelden gebouwd
0
+
sporters laten juichen

Maatwerk & kennis

Voetbal, de grootste sport in Nederland. En dat kun je spelen op zowel natuur- als op kunstgras. Of op hybride-gras; een combinatie van beiden. Finovi heeft uitgebreide ervaring met alle soorten voetbalvelden. Voetbal is emotie en welk gras bij jouw club past is voor een deel een persoonlijke keuze. Wij kunnen het aantal speeluren op natuurgras verhogen of de investering in kunstgras een extra meerwaarde geven. Voetbalvelden worden nog steeds volop doorontwikkeld en met onze innovatietak lopen we hierin voorop.

Wij zijn niet gebonden aan één leverancier. Wel omgeven wij ons met partners die onze visie ondersteunen. Op wie wij kunnen vertrouwen en met wie wij kunnen bouwen.

Wij bieden een breed scale aan oplossingen. Van kunstgrassystemen met lange tot korte vezels. Die ingestrooid zijn met kurk, maïs, kokos of TPE. Of die juist géén sporttechnische infill vereisen, zoals non-infill en minerall-fill. Wij hebben veel ervaring én knowhow in huis. Daarom krijg je van ons het beste, onafhankelijke advies. Passend bij de wensen van je voetbalclub. We bekijken alle mogelijkheden.

Neem contact op
kunstgras voetbalveld

Meerdere oplossingen

Finovi biedt een breed scale aan oplossingen voor jouw vraagstuk. Stuk voor stuk verhogen ze de trainings- of wedstrijdcapaciteit. Elke kunstgrasoplossing kent z’n specifieke voordelen en uitdagingen. Onze ervaring stelt ons in staat om die te benoemen. Welke het beste bij jouw club of vereniging past, nemen we samen door.

NON-INFILL KUNSTGRAS

Kunstgras zonder enige infill. Dat is makkelijker qua onderhoud en beter voor het milieu. De mat bevat een combinatie van gekrulde vezels met ontzettend veel, dicht op elkaar geplaatste, rechts vezels. Een nieuwe keuze die steeds vaker overwogen wordt.

MINERAAL GEVULD KUNSTGRAS

Een kunstgrasmat die wat opener is en bestaat uit een beperkte laag minerale infill. Een laagje zand biedt spelers de benodigde stabiliteit en grip. De kunstgrasvezels realiseren het comfort en de performance.

DERDE GENERATIE KUNSTGRAS

Een kunstgrasmat met een laagje stabilisatiezand en performance infill. Wij hebben ervaring met allerlei soorten performance infill. Vraag ons naar de voordelen en consequenties.

NATUURLIJKE INFILL (SYSTEMEN)

Natuurlijke infill producten zoals speciaal geoogste kurk, overbodige olijfpitten of het overblijfsel van schoongemaakte maïskolven. Deze worden bewerkt tot een milieuvriendelijke en duurzame infill voor kunstgras.

BIOLOGISCH AFBREEKBARE INFILL (SYSTEMEN)

Infill op basis van biologisch afbreekbare grondstoffen. Ze voldoen aan de eisen voor polymeren en breken binnen de door ECHA gestelde termijn op natuurlijke wijze af in de omgeving. Ze laten géén residu achter.

POLYMERISCHE INFILL (SYSTEMEN)*

Dit is een systeem met infill bestaande uit niet-biologisch afbreekbare polymeren, microplastics dus. Het gaat om systemen met SBR, TPE en EPDM.

*Dit soort infill wordt vanaf 2031 niet meer geleverd, vanwege het verbod op microplastics. Finovi helpt daarom veel clubs en gemeentes met de overgang naar alternatieve systemen. Lees hier hoe wij dat doen

Vraag ons welke infill wij jou adviseren

Natuurgras en
hybride voetbalvelden

Voetballen op gras geeft de ultieme beleving. Vandaar dat natuurgras het uitgangspunt is voor alle topcompetities. Natuurgras kan een slimme keuze zijn, mits goed onderhouden. Gelukkig verzorgen wij dat bij Finovi ook. Net als hybride velden; een combinatie van natuurlijk gras en kunststof. Hybride grasvelden kunnen de bespelingsgraad of het multifunctioneel gebruik nog verder verhogen. Elk type veld (natuur-, kunst- en hybride gras) kent zijn voor- en nadelen. Van bespeelbare uren, besproeiing en verzorging tot aan warmteproductie en aanschaf. Welke keuze voor jouw club de beste is, bekijken we samen.

Samen bereiken we meer

Duurzaamheid en beheer

Duurzaamheid staat bij Finovi hoog in het vaandel. Ook bij voetbal. Want als het de grootste sport in Nederland is, dan hebben we met voetbal dus ook de meeste impact.

Daarom kijken we altijd naar de beste oplossing voor jouw sportclub en de omgeving op de lange termijn. Voor zowel mens, milieu als voor de sportprestaties. Onze voetbalvelden zijn sowieso altijd goed én groen. Qua infill heb je keuzes, qua type veld ook. We kijken samen met je naar de beste keuze voor de aanleg van jouw nieuwe voetbalveld.

Meer over duurzaamheid

Laten we kennismaken

Ons team staat altijd voor je klaar! Of je nu advies nodig hebt over ontwerp, realisatie of onderhoud van voetbalvelden, wij zijn hier om jou te helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Jouw sportvelden zijn onze passie.

Neem contact op