Slimme waterberging voor sportvelden

Waterberging in sportvelden!

Met Waber heb je de ideale mogelijkheid om sportvelden klimaatadaptief te bouwen. De ontwikkelingen in het klimaat en de verstedelijking van ons land dwingen ons tot betere keuzes. Hoe voeren we sterke regenval af en hoe gaan we slim om met de bodem en droogte?

Hoe werkt het Waber-systeem?

Het Waber-systeem® kan als een gesloten of open systeem gemaakt worden. Bij een open systeem infiltreert het opgevangen water op geleidelijke wijze naar het grondwater en bij een gesloten systeem kan het hergebruikt worden voor bijvoorbeeld de beregening van gras.

Daarnaast is Waber een perfect onderdeel van constructies om hittestress te voorkomen. Kunstgrasvelden worden natuurlijk heel warm in de zomer. Met het opgevangen water kun je de tussenlaag van het sportveld koelen waardoor het veld een aangenamere temperatuur heeft. De gebruikers en de omgeving merken er alleen positieve gevolgen van en het heeft geen effect op de kwaliteit van het veld.

Daarnaast wordt de ruimte onder het veld maximaal benut met deze slimme oplossing. En, bij de aanleg van een Waber veld kun je een beroep doen op de BOSA-subsidie. Dus, innovatief! Met Finovi.

Zij winnen harten op onze velden

Vragen over waterberging onder jouw sportvelden?

Ons team staat altijd voor je klaar! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Jouw duurzame sportvelden zijn onze passie.

Neem contact op