0
+
Doelpunten gemaakt op onze velden
0
+
Cornervlaggen geplaatst
0
+
km² hoge kwaliteit velden gelegd
0
+
kilometers lijn getrokken

Het beste voor je hockeyclub

Hockeyvelden zijn er in diverse uitvoeringen. Gelukkig heeft Finovi jarenlange ervaring en alle kennis in huis voor het beste advies. Of het nou gaat om zandkunstgrasvelden, watervelden of semi-watervelden, bij Finovi vind je het juiste systeem. Wij zijn niet gebonden aan één leverancier en hebben een enorme knowhow in huis. Dus, het beste, onafhankelijke advies. Passend bij jouw wensen. Finovi.

Wat zijn de mogelijkheden, wat is het spelniveau en wat wil je graag? Welk veld past daar het beste bij? Natuurlijk rekening houdend met actuele eisen. Maar ook kijkend naar de beste keuze voor de lange termijn. Voor de spelers, de club en de omgeving. Duurzame en waterneutrale keuzes en complete, slimme systemen. Minder hittestress, slim omgaan met regenwater, een collectorveld…. Wij hebben alle kennis in huis voor het beste advies. En we zorgen natuurlijk ook voor de volledige uitvoering van het complete project.

Neem contact op

Diverse systemen

Al onze systemen zijn ontwikkeld met de speler in gedachten en voldoen dus sowieso aan hun sportieve eisen. En daarnaast heb je vele keuzes.

Zandkunstgras

Zandingestrooide velden zijn ideaal om te leren hockeyen op een comfortabele, betrouwbare ondergrond. Vele hockeyers hebben zich de speltechnieken eigengemaakt op een zandingestrooid veld. Een budgetvriendelijke investering wat betreft aanleg, gebruik en onderhoud. Intensief inzetbaar, zeer slijtvast én multifunctioneel inzetbaar.

Semi-water

Bij onze semi-watervelden is het zand niet op het veld te zien is en het heeft geen enkele invloed heeft op de speleigenschappen. De wedstrijd wordt op gras en niet op zand gespeeld, wat voor een zacht oppervlak zorgt waarop je makkelijk slidings kunt maken. Een snel veld, de perfecte kwaliteit om competitief hockey te spelen.

Waterkunstgras

Deze velden zijn snel en consistent. De optimale biomechanische eigenschappen garanderen een optimaal spelcomfort en voorspelbaar balgedrag. De velden van Finovi kennen een laag waterverbruik en zijn ideaal voor de amateur met ambitie of de professional.

Meer informatie over de systemen

Maak kennis met Dry hockey

Dit zijn de nieuwe generatie hockeyvelden. Duurzaam. Finovi is altijd al bezig met duurzaamheid. Gelukkig heeft wereldhockeybond FIH ook de ambitie om de duurzaamheid in het hockey te vergroten. En om de ecologische voetafdruk van de hockeysport te verkleinen. En daarbij willen ze de hockeysport wereldwijd voor iedereen mogelijk houden.

Een hockeyveld nathouden door te sproeien terwijl de beschikbaarheid van water niet voor iedereen vanzelfsprekend is, dat kan niet meer. De Olympische finale van Parijs in 2024 is de laatste internationale topwedstrijd die op een waterveld wordt gespeeld. En dan gaat de knop om, of beter gezegd: de sproeiers uit. Het WK 2026 in Nederland en België wordt het eerste wereldwijde toernooi dat op de nieuwe generatie dry-hockeyvelden gespeeld wordt.

Dry-hockeyvelden worden voorlopig alleen verplicht voor grote toernooien en internationale landenwedstrijden. Voor de overige hockeywedstrijden en toernooien komt er een overgangsperiode, waarin zowel op natte als droge kunstgrasvelden mag worden gespeeld. Het streven is om het hockey op het vertrouwde hoge niveau te houden. En dat duurzaam. Iets wat wij alleen maar maximaal omarmen.

Samen bereiken we meer

Heb je vragen?

Ons team staat altijd voor je klaar! Of je nu advies nodig hebt over ontwerp, realisatie of onderhoud, wij zijn hier om jou te helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Jouw sportvelden zijn onze passie.

Neem contact op