EEN KUNSTGRASVELD IS MEER DAN EEN PLEK OM TE SPORTEN

MAAK KENNIS MET HET COLLECTORVELD

De temperatuur van kunstgrasvelden kan oplopen tot 70 °C. Dat biedt kansen! Want zo is een kunstgrasveld een unieke warmtebron en ons Collectorveld maakt daar optimaal gebruik van. Het wint de warmte uit het kunstgras, verwarmt omliggende gebouwen én zorgt voor een betere spelbeleving.

Zo spelen kunstgrasvelden een wezenlijke rol in de energietransitie en zijn ze zelfs van waarde terwijl ze niet bespeeld worden.

SubTiles & SubTubes met sensor

ZO WERKT HET COLLECTORVELD

Met een leidingsysteem onder de kunstgrasmat wordt de warmte onttrokken uit het kunstgrasveld. De speciale vloeistof die door dit leidingsysteem stroomt, warmt op door de hitte van het kunstgras. Die opgewekte warmte wordt opgevangen en vervolgens opgeslagen of direct ingezet voor het verwarmen van gebouwen.

Behalve het opwarmen van zwem- of douchewater, kan de opgewekte warmte ook benut worden voor het verwarmen van de kantine, de sporthal en zelfs nabijgelegen huizen of vastgoed.

Natuurlijk voldoet een Collectorveld aan de eisen die zowel de sporters als toezichthoudende instanties vragen. Denk hierbij aan de sportbond of het Kwaliteitszorgsysteem dat de veiligheid en functionaliteit van sportvelden bewaakt.

Het is dus dé duurzame sportvloer van nu en de toekomst. Van Finovi!

SPORTEN OP EEN ENERGIEBRON!

PARNTER VOOR INNOVATIEVE DUURZAME VELDEN

Voordelen van het Collectorveld

Onderhouden blad

Warmte uit kunstgras

Het Collectorveld onttrekt warmte uit kunstgras sportvelden voor het verwarmen van omliggende gebouwen zoals woningen, zwembaden en sportfaciliteiten.

Realisatie Trofee

Betere speelcomfort

Een koelere kunstgrasmat is aangenamer voor de spelers en beter voor het milieu en de omgeving.

Optimaal ruimtegebruik

Kunstgrasvelden spelen een wezenlijke rol in de energietransitie en zijn zelfs van waarde als ze niet bespeeld worden.

 

LATEN WE KENNISMAKEN

Ralph staat klaar om al je vragen over het Collectorveld te beantwoorden. Of het nu gaat om de werking, toepassingen of sporttechnische eigenschappen. Heb je andere vragen over duurzame sportvelden. Stel ze gerust.

Neem contact op