Al die ruimte onder je veld, zonde om niets mee te doen, toch?

Dat vinden wij dus ook! Maak kennis met het collectorveld

De temperatuur van kunstgrasvelden kan oplopen tot 70 °C. Dat biedt kansen! Want zo is een kunstgrasveld een unieke warmtebron en ons Collectorveld maakt daar optimaal gebruik van. Het wint de warmte uit het kunstgras, verwarmt omliggende gebouwen én zorgt voor een betere spelbeleving. Zo spelen kunstgrasvelden een wezenlijke rol in de energietransitie en zijn ze zelfs van waarde terwijl ze niet bespeeld worden.

 

SubTiles & SubTubes met sensor

Hoe werkt het collectorveld?

Met een leidingsysteem onder de kunstgrasmat wordt de warmte onttrokken uit het veld. De vloeistof die door dit leidingsysteem stroomt, warmt op door de hitte van het kunstgras. Die opgewekte warmte wordt opgevangen en vervolgens gebruikt om zwembaden, sportcomplexen, woningen en/of andere gebouwen te verwarmen.

Natuurlijk voldoet een Collectorveld ten eerste aan de wensen van de gebruikers en aan de sporttechnische eisen van de betreffende sportbond. En daarnaast is het dus dé duurzame sportvloer. Van Finovi!

 

WEK ENERGIE OP MET KUNSTGRASVELDEN. WIJ MAKEN HET!

PARNTER VOOR INNOVATIEVE DUURZAME VELDEN

Vragen over ons collectorveld?

Ralph staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Of het nu gaat om de werking, toepassingen of sporttechnische eigenschappen. Heb je andere vragen over duurzame sportvelden. Stel ze gerust.

Neem contact op
Joris Bevaart - Directeur Finovi BV