Vooruitstrevende velden 
zonder microplastics!

Maak kennis met het non infill kunstveld

Is jouw club al voorbereid op een toekomst zonder polymerische infill? Finovi is ervaren als het gaat om het bouwen van voetbalvelden zonder deze infill. En dat helpt ook jouw voetbalclub.

Met het Europees verbod op polymerische infill wordt verdere verspreiding van vervuilende microplastics stopgezet. Vanaf 2031 mogen alleen nog natuurlijke materialen en zand gebruikt worden.

Non infill = mineral infill

In de volksmond worden velden zonder performance-infill non-infill genoemd. Wat impliceert dat er geen infill gebruikt wordt. Maar bij Finovi hebben onze velden altijd een klein laagje infill. Daarmee wordt de sporttechnische eigenschap van het veld namelijk veel beter dan zonder infill. De minerale infill die Finovi gebruikt is milieuvriendelijk en mag gewoon blijven bestaan. Ook na 2029.

Veilig en fijn

Wij bouwen al een geruime tijd deze toekomstbestendige minerale-infill sportvelden. En dat met tevreden gebruikers als gevolg. Voorheen werden in non-infill velden zoveel kunstgrasvezels gebruikt dat voetballers geen goede grip hadden. Glad, onvoorspelbaar en dus gevaarlijk. Onze velden bevatten minder vezels en een kleine hoeveelheid minerale infill. Die infill houdt de vezels overeind, waardoor er veel meer grip is. En dat op een milieuvriendelijke wijze en dús zonder microplastics.

Natuurlijke ondergrond

Onze velden hebben een fijne en natuurlijk spelbeleving. Voetballers vinden het prettig om op onze velden te spelen. Dat komt door het fijne kunstgras met minerale infill. Maar ook door de onderbouw van het veld. Wij hebben namelijk een shockpad ontwikkeld die enorm bijdraagt aan het gebruikerscomfort. En daarnaast gaat deze onderbouw met een levensduur van wel 30 jaar erg lang mee. De toplaag is belangrijk, natuurlijk. Maar wij adviseren clubs om ook in een goede onderbouw te investeren. Lange termijn plezier!

Veilig en fijn

  • Waterberging in sportvelden tot wel 1600m3 per hectare.
  • Geen achteruitgang kwaliteit van de velden.
  • Betere bespeelbaarheid sportvelden door snelle waterafvoer.
  • Optimaal gebruik van hitte van het veld.
  • Het veld verwarmt de gebouwen.
  • Beregening natuurgrasvelden vanuit waterberging.

Een goede start

Het verbod op polymerische infill brengt grote veranderingen met zich mee. Finovi begeleidt gemeenten en sportclubs hierbij. Een sportveld zonder deze infill vraagt om een ander advies. Het ontwerp en de aanleg van een Non Infill (oftewel, Minerale Infill) zijn echt anders dan voorheen. Met onze ervaring en kennis ondersteunen wij maximaal.

Verduurzamen = innoveren

Ontwerpen

We kijken graag vooruit. Ook in onze ontwerpen. Daarbij kijken we altijd naar het geheel.

Realisatie Trofee

Realiseren

Vertel ons wat je ambities zijn en wij helpen je ze te realiseren.

Onderhouden blad

Onderhouden

De beste sportprestaties blijven leveren? Wij onderhouden sportvelden voor de beste resultaten.

Zij winnen harten op onze velden

Vragen over non-infill?

Ons team staat altijd voor je klaar! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Jouw duurzame sportvelden zijn onze passie.

Neem contact op
Joris Bevaart - Directeur Finovi BV